Carnival of Space #70
En çok beğendiğim ve ilgimi çeken yazılar arasında :
- Astronomy at the CCSSC blogunda Hubble'a 10 Ekim'de yapılacak servis görevini konu alan "Hope for Hubble" yazısı
- Geçen günlerde astronomi çevrelerinde yayılan bir fısıltıda PAMELA dedektörünün galaksimizin merkezindeki pozitron bolluğundan yola çıkarak karanlık madde konusunda doğrudan kanıt sağladığı duyulmuştu. Starts with a Bang blogunda Ethan konuyu açıklayan "Rumors About Dark Matter" yazısı
- Bad Astronomy blogunda Phil Plait'in ilginç bilgilerle dolu "Dünya hakkında bilmediğiniz 10 şey" yazısı
- Cosmic Ray blogundaki Dünya'dan 10 ışık yılı uzaklıktaki Epsilon Eridani etrafındaki Jupiter gezegeni benzeri gezegen ve uydularında yaşam olasılıklarını konu alan yazı
- Mart ayında gözlenen ve parlaklığı 5.3 kadire kadar yükselmiş olan gama ışını patlaması GRB 080319b'nin tam olarak Dünya'ya yönelmiş bir patlama olduğu açıklandı. Konu ile ilgili açıklama için tıklayınız.
- Chandra X-Işını Gözlem evinin geçen günlerde yayınladığı Abel 1689 galaksi kümesine ait görüntüler için tıklayınız.
- LHC'de oluşması beklenen karadeliklerle ilgili güzel hesaplamaların olduğu bir en kötü senerya yazısı Starts With a Bang blogunda yaınlandı. Erişmek için tıklayınız.
- Galaksimizdeki en vahşi tabiata sahip yıldızlarından olan Eta Carina'ya dair yeni haberler yayınlandı. İncelemek için tıklayınız.
- New Scientist tarafından yayınlanan makalede karanlık madde adayları tartışılıyor, incelemek için tıklayınız.
- Karadeliklerin ne kadar büyüyebileceklerini merak ediyorsanız New Scientist'in bu makalesine göz atmalısınız. Erişmek için tıklayınız.
- Gezegenimsi bulutsu oluşumlarının altındaki fiziksel süreçleri anlatan ScienDaily'deki makaleye erişmek için tıklayınız.
0 yorum:
Yorum Gönder